"Siemens" izdao digitalnu obveznicu vrednu 300 miliona evra na privatnom blokčejn lancu

Bez autora
Sep 05 2024

Nemački industrijski gigant Siemens AG saopštio je u sredu da je izdao digitalnu obveznicu od 300 miliona evra (330 miliona dolara) na blok lancu.

Glavne nemačke finansijske institucije "BaiernLB", "DekaBank", "DZ BANK", "Helaba i Landesbank Baden-Vurttemberg" (LBBV) investirale su u obveznicu. "Dojče banka" je takođe učestvovala u olakšavanju procesa poravnanja.

U postu na blogu,"Siemens" je rekao da se oslanja na prethodno iskustvo kompanije stečeno tokom prošlogodišnjeg izdavanja obveznica od 60 miliona evra preko Poligona (MATIC), kome je tada trebalo dva dana (T+2) da se transakcija izmiri.

„Automatska obrada u roku od nekoliko minuta demonstrira ogroman potencijal ove nove tehnologije i potvrđuje našu strategiju da igramo vodeću ulogu u kontinuiranom oblikovanju digitalne transformacije“, rekao je Peter Rathgeb, korporativni blagajnik "Siemensa".

Najnovija transakcija je izmirena preko SVIAT-a, privatnog odobrenog blokčejna, saopštila je kompanija.

Simensovo izdavanje obveznica je najnoviji primer tradicionalnih institucija koje istražuju načine za postavljanje tradicionalnih finansijskih instrumenata kao što su obveznice, zajmovi i fondovi na šine blokova. Proces, takođe poznat kao tokenizacija sredstava iz stvarnog sveta (RVA), obećava operativne koristi kao što su brža i transparentnija poravnanja transakcija, niži troškovi i veća efikasnost i transparentnost.

Prošlog meseca, "CoinDesk" je izvestio da se KfV, najveća nemačka razvojna banka, udružila sa "Boerse Stuttgart Digital" (BSD) u pripremi za izdavanje digitalnih obveznica. Italijanska državna razvojna banka "Cassa Depositi e Prestiti SpA" (CDP) i zajmodavac "Intesa Sanpaolo" takođe su završili izdavanje obveznica na Poligonu u julu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik